Startup

DotYourSpot

Naziv proizvoda/usluge: DotYourSpot

Voditelj tima: Zlatko Kovačić

Opis startup-a:

Poslovna ideja je instalacija i potpuna integracija sustava za bežično spajanje mobilnih uređaja, povezano sa sustavom praćenja broja korisnika u objektu. Pojednostavljeno rečeno, ideja je instalirati sustave za senzorsko prepoznavanje (primjerice putem QR kodova) u ugostiteljske objekte, trgovine i na turističke brodove, a sve u svrhu modernizacije  usluga u Hrvatskoj. Ovi sustavi dopuštaju korisnicima (kupcima/gostima) da automatski bez unosa podataka prijave ulazak u objekt, povežu se na lokalnu mrežu ili Internet, te dobiju pristup raznim informacijama poput menija u restoranu, robe na zalihama u trgovini, plan puta na brodu, raznim akcijama i sl.

 

Tehničke i stručne usluge koje će  pružati:

 

1. Pregled i davanje stručnog mišljenja vezano za opseg, sigurnost i mogućnosti postojećeg sustava za bežično spajanje na mrežu.

2. Po potrebi instalacija novog sustava za spajanje na bežičnu mrežu po najvišim sigurnosnim standardima ili ugradnja komercijalnih pojačivača signala.

3. Izrada vizualnih senzorskih spojnih točaka u obliku QR kodova sadržanih na raznim površinama, plastičnim objektima, panoima, posebno zaštićenim naljepnicama i sl.

4. Unošenje digitalnih cjenika, popisa zaliha i drugih baza podataka koje će izravno (dinamički) biti spojene na senzorski sustav i dostupne korisnicima.

5. Ugradnja vizualnih i/ili magnetskih senzora za utvrđivanje dolazaka i odlazaka iz objekta.

6. Ugradnja fiksnog ili dostava prijenosnog sustava za praćenje broja korisnika u objektu (reservation & crowd management system).

Prednosti sustava:

1. Korisnicima (gostima/kupcima) omogućiti da se spoje na mrežu (wi-fii/ili intranet) objekta putem jednostavnog skeniranja QR kodova bez unošenja bilo kakvih podataka ili preuzimanja posebnih aplikacija, te pristup određenim bazama podataka na isti način(cjenicima, popisu zaliha, popisu akcija uobjektu I sl.).

2. Ugostiteljima, brodarima i trgovcima omogućiti praćenje broja osoba u objektu, jednostavnije upravljanje postojećim rezervacijama, slobodno vršenje izmjena na cjenicima i utjecanje na reklamni sadržaj kojeg će korisnici vidjeti te osiguranje poštivanja protupožarnih i drugih mjera kojima se ograničava broj osoba u objektu.

Prosječni ugostiteljski objekt u gradu Splitu troši godišnje od 6.000,00 kn (manji kafići) do 30.000,00 kn (restorani čiji meniji uključuju i slike) za izradu novih cjenika, a prosječna kazna za nepridržavanje pravila o maksimalnome broju osoba u objektu iznosi oko 10.000 kuna za lakše povrede, pa sve do 150.000,00 kuna za teške sigurnosne propuste. Predmetni sustav rješava oba problema, pri čemu je trošak njegove instalacije i održavanja već u prvoj godini bitno manji od navedenih uobičajenih troškova ovih objekata.

Funkcioniranje sustava:

Sustav se sastoji od dva ključna i međusobno integrirana dijela:

1. Upravljanje velikim brojem osoba i upravljanje rezervacijama (reservation & crowd managmnet system)

Senzori na ulazu u objekt registriraju dolazak korisnika (kupca ili gosta). U objektima koji zahtjevaju dolazak po rezervaciji mogu se koristiti vizualni senzori (komercijalni QR skener)  koji će učitati rezervacijske potvrde korisnika na ulazu. Kafići, barovi i trgovine će trebati složenije sustave ako žele ovaj dio usluga. Međutim fokus je upravo na restoranima, koji u praksi imaju značajne probleme sa upravljanjem rezervacijama, kao i brodovima i noćnim klubovima, koji detaljno moraju pratiti broj gostiju, ne samo zbog trenutne situacije sa koronavirusom, nego i inače zbog zaštite gostiju, zaštite u slučaju požara i u slučaju inspekcijskog nadzora.

2. QR – spajanje na mrežu i pristup bazama podataka

Spajanje na mrežu i pristup bazama podataka, prije svega ovisi o tipu objekta. Korisnik će već pri ulazu u noćni klub, restoran ili turistički brod pri registraciji automatski dobiti pristup mreži kao i digitalnom cjeniku, jelovniku, popisu zaliha, podacima putovanja broda ili drugim bazama podataka ovisno o tipu objekta. Drugim objektima poput kafića i trgovina će se instalirati posebne pristupne točke koje primjera radi u najjednostavnijoj izvedbi izgledaju kao jednostavne naljepnice sa QR kodom. Zahvaljujući najnovijom QR tehnologijom, dovoljno je QR kod samo skenirati kamerom mobilnog telefona kako bi se mobilni uređaj automatski spojio na mrežu (wi-fi) i po želji korisnika otvorio cjenik i druge podatke objekta.

Godina osnutka: 2021.

Članovi tima: Zlatko Kovačić, Mario Azinović, Karlo Đuderija, Zlatko kovačić

Kontakt: zkovacic@dotyourspot.com

Adresa:

Web: www.dotyourspot.com

Medijske objave:

ictzupanija.hr: Veliko finale STARTiT akademije - nakon osam tjedana edukacija pobjedu odnijela Ena Melvan s projekom personalizirane prehrane

rep.hr: Pobjednici splitske StartIT akademije: Bellyy, DotYourSpot i Windward

netokracija.com: Splitski STARTiT zaključen s 3 projekta koji bi mogli olakšati život ugostiteljima, nautičarima – i svima koji brinu o prehrani

slobodnadalmacija.hr: Ponos Dalmacije: IT stručnjaci, mladi, inovativni i poduzetni. Takvih kao što su oni je, srećom, sve više i ne misle stati tako skoro

slobodnadalmacija.hr: Split ima blistavu budućnost na startup sceni; ovi mladi ljudi svojim idejama mijenjaju svijet oko nas

slobodnadalmacija.hr: Započela StartIT@PICS akademija, odabrano 15 timova koji će stjecati znanja za pokretanje startup-ova i boriti se za nagradni fond od 35 tisuća kuna

 


 

Više o timu:

Please login or register to post comments.