GROWit - program poticanja IT poduzetništva

GROWit - program poticanja IT poduzetništva

ŠTO JE GROWit?  GROWit je program poticanja IT poduzetništva na području Splitsko – dalmatinske županije.

KAKO SE PRIJAVITI?  Natječaj je objavljen na stranicama splitsko-dalmatinske županije a odvijao se od 21. 04 do 12.05.2021. godine.

 

 

Koja je svrha GROWit programa?

Poticanje razvoja IT sektora kroz potpore poduzetnicima u inicijalnim fazama razvoja inovativnih IT proizvoda, kao i jačanje konkurentnog nastupa postojećih poduzetnika na tržištu te podizanje razine poduzetničkih znanja i vještina.  

Kome je namijenjen?

Poduzetnicima (obrt, d.o.o. ili j.d.o.o.) koji stvaranjem dodatnih vrijednosti iz područja informacijskih tehnologija i povećanjem ponude IT proizvoda ostvaruju pozitivan učinak na gospodarski razvoj Splitsko-dalmatinske županije.

TKO SE MOŽE PRIJAVITI?

1. kategorija

Startupi u inicijalnoj fazi razvoja

  • do dvije godine starosti
  • koji su u procesu razvoja IT proizvoda ili usluge
  • sa sjedištem u Splitsko-dalmatinskoj županiji

2. kategorija

Startupi u daljnjoj fazi razvoja

  • od dvije do pet godine starosti
  • koji su u procesu daljnjeg rasta i razvoja inovativnog IT proizvoda ili usluge
  • sa sjedištem u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Raspored aktivnosti

1. Predavanje 26.04. 17.00-18.30h - Startup administracija 101
2. Predavanje 04.05. 17.00-18.30h - Marketing strategija za izlazak na strana tržišta
Finalisti Popis finalista će biti objavljen u petak 07.05. na ovoj stranici
GROWit Day 1 11.05. - GrowIT Demo Day Final pitch
GROWit Day 2 12.05. 9.00-11.00h GrowIT Award Ceremony
Raspored aktivnosti

Kako se podnosi prijava?

Natječaj je otvoren 10 dana počevši od dana objave na mrežnoj stranici Županije na LINKU, gdje je objavljen i link putem kojeg će se vršiti on-line prijava na natječaj kroz formu popunjavanja online obrasca. Ukoliko sva obvezna dokumentacija ne bude priložena na za to označenim mjestima neće biti moguće prijeći na slijedeći korak prijave, što podrazumijeva da naknadno dopunjavanje prijave neće biti dopušteno. Ako je prijava bila uspješna na prijaviteljevu e-mail adresu unesenu na početku prijave pristići će automatska poruka o uspješnoj prijavi.

Rezultati natječaja

Župan na prijedlog Povjerenstva, temeljem rang liste najbolje ocjenjenih finalista, donosi odluku o dodjeli bespovratnih sredstava koja će biti objavljena na mrežnoj stranici Županije www.dalmacija.hr, čime se svi prijavitelji smatraju obaviješteni o rezultatima natječaja.
Po objavi rezultata natječaja prijavitelj sa Županijom potpisuje ugovor o dodjeli bespovratne potpore kojim se detaljno utvrđuju njegova prava i obveze.

Povjerenstvo

Frane Šesnić (Zagrebački inovacijski centar)

Frane Šesnić direktor je Zagrebačkog inovacijskog centra. U fokusu mu je povezivanje poduzetnika te znanstvenih, razvojnih i istraživačkih institucija u svrhu kreiranja novih inovativnih proizvoda. Upravlja programima rizičnog financiranja, akceleracije timova i inkubacije tvrtki koje razvijaju inovativne proizvode visoke tehnologije za globalno tržište. Sudjeluje u inicijativama i aktivnostima usmjerenim prema poticanju i razvoju poduzetništva i jačanju konkurentnosti.

Inicijator je predakceleracijskog programa Startup Factory, predsjednik je ESIL-a, član upravnog odbora Klastera konkurentnosti ICT industrije i raznih radnih tijela (Smart City Zagreb, Zagreb inovativan grad i Gospodarskog vijeća HGK) te glavni organizator Startup Europe Regatta konferencije.

Jan Jilek (Adria regija)

Jan Jilek je pionir online oglašavanja u Adria regiji. Započeo je svoju karijeru 2002 u online oglasnoj mreži Httpool nakon čega je u suradnji s slovenskom online tražilicom Najdi.si pokrenuo je hrvatsku tražilicu Pogodak.hr i startao prvu kontekstualnu intext oglasnu mrežu Xclaim. Nakon toga pokreće Internet oglasnu mrežu ad-net te ad operations firmu AdServer.hr, a trenutačna mu je zanimacija big data audience measurement startup Dotmetrics.net koji je danas je prisutan u cijeloj Adria regiji, ali i na trzistu UK-a. Radi efekata koje je postigao s projektom Financial Times, Google, Res Publica i Visegrad Fund su ga odabrali da bude jedan od „New Europe 100 challengers“ u 2015 g.Također je predsjednik IAB Croatia i član Brand Advertising odbora i Research odbora u IAB Europe, suorganizator festivala Dani Komunikacija ali i začetnik pokreta 1000startups.eu.

12345

Nagrade za 1. kategoriju

Za prvih 8 najboljih startupa:

70.000,00 kn i 7 x 50.000,00 kn

Nagrade za 2. kategoriju

Za prva 3 najbolja startupa 1; 2 i 3. nagrada:

250.000,00 kn,  200.000,00 kn  i  100.000,00 kn