GROWit - program poticanja IT poduzetništva

GROWit - program poticanja IT poduzetništva

ŠTO JE GROWit?  GROWit je program poticanja IT poduzetništva na području Splitsko – dalmatinske županije.

KAKO SE PRIJAVITI?  Natječaj je objavljen na stranicama splitsko-dalmatinske županije a odvijao se od 21. 04 do 12.05.2021. godine.

 

 

Koja je svrha GROWit programa?

Poticanje razvoja IT sektora kroz potpore poduzetnicima u inicijalnim fazama razvoja inovativnih IT proizvoda, kao i jačanje konkurentnog nastupa postojećih poduzetnika na tržištu te podizanje razine poduzetničkih znanja i vještina.  

Kome je namijenjen?

Poduzetnicima (obrt, d.o.o. ili j.d.o.o.) koji stvaranjem dodatnih vrijednosti iz područja informacijskih tehnologija i povećanjem ponude IT proizvoda ostvaruju pozitivan učinak na gospodarski razvoj Splitsko-dalmatinske županije.

TKO SE MOŽE PRIJAVITI?

1. kategorija

Startupi u inicijalnoj fazi razvoja

  • do dvije godine starosti
  • koji su u procesu razvoja IT proizvoda ili usluge
  • sa sjedištem u Splitsko-dalmatinskoj županiji

2. kategorija

Startupi u daljnjoj fazi razvoja

  • od dvije do pet godine starosti
  • koji su u procesu daljnjeg rasta i razvoja inovativnog IT proizvoda ili usluge
  • sa sjedištem u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Raspored aktivnosti

1. Predavanje 26.04. 17.00-18.30h - Startup administracija 101
2. Predavanje 04.05. 17.00-18.30h - Marketing strategija za izlazak na strana tržišta
Finalisti Popis finalista će biti objavljen u petak 07.05. na ovoj stranici
GROWit Day 1 11.05. - GrowIT Demo Day Final pitch
GROWit Day 2 12.05. 9.00-11.00h GrowIT Award Ceremony
Raspored aktivnosti

Kako se podnosi prijava?

Natječaj je otvoren 10 dana počevši od dana objave na mrežnoj stranici Županije na LINKU, gdje je objavljen i link putem kojeg će se vršiti on-line prijava na natječaj kroz formu popunjavanja online obrasca. Ukoliko sva obvezna dokumentacija ne bude priložena na za to označenim mjestima neće biti moguće prijeći na slijedeći korak prijave, što podrazumijeva da naknadno dopunjavanje prijave neće biti dopušteno. Ako je prijava bila uspješna na prijaviteljevu e-mail adresu unesenu na početku prijave pristići će automatska poruka o uspješnoj prijavi.

Rezultati natječaja

Župan na prijedlog Povjerenstva, temeljem rang liste najbolje ocjenjenih finalista, donosi odluku o dodjeli bespovratnih sredstava koja će biti objavljena na mrežnoj stranici Županije www.dalmacija.hr, čime se svi prijavitelji smatraju obaviješteni o rezultatima natječaja.
Po objavi rezultata natječaja prijavitelj sa Županijom potpisuje ugovor o dodjeli bespovratne potpore kojim se detaljno utvrđuju njegova prava i obveze.

Povjerenstvo

Stevica Kuharski (Fil Rouge Capital)

Stevica Kuharski je investitor s dugogodišnjim poduzetničkim  i startup iskustvom. Poduzetnikom je postao još 2003. godine, a u startup svijet ušao 2012. godine. U 2015. godini osnovao je startup Locodels koji je krajem 2019. godine prodan Hrvatskoj pošti. Od početka 2019. godine dio je Fil Rouge Capitala u kojem postaje principal i sudjeluje u više od 90 investicija u startupe. Odslušao je više od 3500 pitcheva, a mentorirao više od 500 startupa.

Renata Brkić (Feelsgood Capital partners)

Renata Brkić je osnivačica prvog fonda rizičnog kapitala za ulaganja s društvenim učinkom u Hrvatskoj i partnerica u društvu za upravljanje Feelsgood Capital Partners. Serijska je poduzetnica i investitorica, posvećena projektima koji uz profitabilnost polučuju i pozitivni društveni i okolišni utjecaj. Osnivačica Udruge profesor Baltazar koja u Hrvatskoj provodi projekt revitalizacije ovog jedinstvenog, umjetničkog i društveno odgovornog Djela u smjeru popularizacije znanosti i poduzetništva, i koji je projekt 2016. od strane TBAA proglašen najboljom investicijom s društvenim utjecajem u jugoistočnoj Europi. Također je predsjednica skupštine Zadruge ZEZ, društvenog poduzeća koje okuplja mrežu partnera s ciljem podizanja Znanstveno edukativno zabavnog centra – ZEZ kroz rekonstrukciju dvorca Stubički Golubovec u Donjoj Stubici. Majka je troje djece.

12345

Nagrade za 1. kategoriju

Za prvih 8 najboljih startupa:

70.000,00 kn i 7 x 50.000,00 kn

Nagrade za 2. kategoriju

Za prva 3 najbolja startupa 1; 2 i 3. nagrada:

250.000,00 kn,  200.000,00 kn  i  100.000,00 kn