IT centar

Zgrada Županijskog IT centar Splitsko-dalmatinske županije (ŽIC) nalazi se na lokaciji Split 3, Ruđera Boškovića 25 (bivši Varteks) u neposrednoj blizini Sveučilišnog kampusa.

Zamišljena je kao inkubator, coworking i dnevni prostor za interakciju cijele lokalne IT zajednice u kojem bi se odvijale poslovne, popularizacijske i stručno-edukacijske aktivnosti ICT zajednice:

  • poslovne: mlade startup ili spin off tvrtke bi dobile na korištenje uredski prostor, te zajedničke sadržaje: dvorane za sastanke, coworking prostor, cafe bara zatvorenog tipa, korištenje WiFi interneta, korištenje printera, frižidera, mikrovalne i sl...
  • popularizacijske: registrirani članovi informatičkih udruga i tvrtki bi tijekom cijelog dana na raspolaganju imale uslugu caffe bara zatvorenog tipa, lounge i coworking prostor uz upotrebu WiFi interneta i prema rezervaciji korištenje sale za sastanke, odnosno za organizaciju metupa i eventa cijelu ili dio konferencijske sale na I.katu, odn. učionice u podrumu
  • stručno-edukacijske: u prostoru bi se poticalo organiziranje edukacija, konferencija, seminara i ostalih stručnih skupova iz ICT područja prvenstveno korištenjem konferencijske sale na I. Katu, te učionica u podrumu na -1 razini.

Etaža prizemlja

Recepcija, zatvoreni uredi, manja sala za sastanke (do 5 korisnika).
U lijevom dijelu bi bili zatvoreni uredi uz korištenje staklenih stijenki kako bi se maksimalno koristilo dnevno svijetlo.
U desnom dijelu bi prostor bio otvorenog tipa, namjenjen za suradnju, dijeljenje ideja i radno druženje opuštenije vrste, uz caffe bar zatvorenog tipa.
Korisnici bi bili kako korisnici uredskog prostora tako i članovi udruga, te ostali registrirani korosnici.
Prostor bi bio uređen sa stolovima za coworking (stolovi i stolice sa utičnicama za struju), te lounge prostorom za korištenje WiFija.
Iz unutarnjeg prostora bi se moglo izići u zatvoreni vanjski nadkriveni prostor koji bi imao sličnu namjenu. 

Etaža I. kata

Prostor I. kata je također namjenjen za kombiniranu upotrebu: istočni dio bi trebalo urediti kao višenamjensku dvoranu za cca 100 korisnika.
Cca 60 mjesta bi trebalo imati stol za korištenje notebook računala i utično mjesto za struju.  
Također u zapadnom dijelu I. Kata je predviđene su sale za sastanke (promjenjljiva geometrija stolova, platno, projektor, whiteboard).
U preostalom prostoru uredili bi se uredi kao i u prizemlju, a dio bi bio također za inkubacijske i inovacijake aktivnosti.

Etaža podruma (-1)

Imala bi 1 ili više potpuno opremljenih informatičkih učionica za potrebe edukacija, radionica , obuka i sl.

Etaža podruma (-2)

Urediti takođe kao više učionica, za višenamjensko korištenje (robotičari, IT udruge i sl...),

te mini teretanu s bickilom, trakama za trčanje, orbitrek i sl.

Posljednje