Novosti

Na Shift Remote konferenciji moglo se doznati što je sve novoga u developerskom svijetu

Pet, četiri, tri, dva, jedan… Još je svega nekoliko sati preostalo da se prijavite za jednu od najvećih informatičkih konferencija u jugoistočnoj Europi – Shift, kojoj su Splitsko-dalmatinska županija i ICT Županija od samih početaka ponosni sponzori. 

Ovo je tradicionalno vrijeme održavanja Shift-a koji je od svojih početaka dobio nekoliko svojih iteracija, te se ovaj, splitski, prometnuo u konferenciju specijaliziranu isključivo za developere. Tu su još i Shift Money – baziran na fintechu, te Shift AI koji se vrti oko umjetne inteligencije. Upravo je ovaj zadnji, koji se trebao održati u Dublinu zaživio u posve novom, online, formatu. Pandemija korona virusa blokirala je planetu, ali ne i IT svijet koji je oduvijek bio online. 
-    Tako se i Shift prilagodio i iznjedrio se novi format – Shift Remote koji je sada pred vama – pojasnio je osnivač i organizator, Ivan Burazin.

Ono što je dosad bila pozornica Hrvatskog narodnog kazališta ili kongresna dvorana hotela sada su monitori – diljem svijeta. Shift nikada nije bio bliži svima onima zainteresiranima, a za samo nekoliko sati developeri svijeta imat će na sljedećem linku priliku upijati znanje i iskustvo govornika iz tehnoloških giganata kao što su Microsoft, Samsung, Azure, Nikkei

Shift službeno starta u 17 sati po našem vremenu, a prvo predavanje održat će Laurent Bugnion, senior cloud developer advocate iz Microsoft Azurea na temu kreiranja inteligentnih aplikacija korištenjem Azureovih alata. Nakon njega slijedi Adam Cheyer, jedan od suosnivača Siri, da Appleove Siri koja je život počela kao startup prije nego li je Jabuka otkupila.

Cheyer će govoriti o važnosti AI asistenata, njihovoj evoluciji i što je još potrebno da bi uistinu postali mainstream tehnologija. Sve na primjeru Samsungovog Bixbyja.

Potom će Matija Ilijaš, direktor AI odjela u Microblinku otkriti sve „cake“ i „behind the scenes“ situacije prilikom razvijanja novih proizvoda. Henk Boelman iz Microsofta će govoriti o PyTorch modelima, a njegov kolega Dmytro Turchyn će govoriti kako AI može kreirati novu umjetnu inteligenciju.

U svakom slučaju, ako ste developer koji prati trendove ili vas samo zanima umjetna inteligencija – klik na link i prijavite se, besplatno je. Samo se požurite, ostalo je još malo vremena