Novosti

Startup Administration 101 - prvo predavanje u sklopu GrowIT-a

ICT Županija donosi nam još jedan zanimljiv projekt! Riječ je o Grow IT projektu i programu poticanja IT poduzetništva na području Splitsko-dalmatinske županije koji se izgradio kao logični nastavak na StartIT IT startup akademiju, a sve u sklopu Digitalne Dalmacije, platforme koja, osim što predstavlja centralno mjesto za okupljanje i prezentaciju splitske i dalmatinske IT startup scene, zainteresiranima pruža uvid u sve što ih zanima o predstavljenim startupima.

U sklopu ovogodišnjeg GrowIT-a, održavati će se i niz interesantnih aktivnosti od kojih je prva Startup Administration 101 predavanje. Ovo predavanje moglo bi zanimati sve startup osnivače ili one koje se tek namjeravaju upustiti u te vode. 

Sudionici će imati priliku čuti više o procesu kroz koji prolaze svi startup timovi. Kroz ovo predavanje obuhvatit će se sve ključne teme koje jedan startup osnivač treba znati pri osnivanju startup tima i pravne osobe, počevši od same odluke o poduzetničkom poduhvatu, pravnim oblicima poslovanja i troškovima,  planiranju financija, računovodstvenim i poreznim obvezama te pravima intelektualnog vlasništva. 

Predavanje će održati i međusobno se nadopunjavati kroz odgovore na vaša pitanja: Mario Jakovina, izvršni direktor Purex d.o.o.; Filip Stipančić, partner Lean Startup Hrvatska; Goran Dautović, Government & Regulatory Affairs, Rimac Automobili d.o.o. i Fran Vukina, odvjetnik i partner, Vukina & Partneri d.o.o. 

Osim predavanja u trajanju od 45 minuta, očekuje nas i diskusija kroz pitanja i umrežavanje sudionika. 

Događanje će biti organizirano uživo u skladu s trenutnim epidemiološkim mjerama, a istovremeno će biti organiziran prijenos uživo te će se pratitelji uživo također moći uključiti svojim pitanjima. 

Pridružite nam se 26. travnja 2021. u 17 sati i ne propustite biti dio zajednice koja stvara!